• Om Evalds.seKundtjänstWebbonusJetsportsTjänsterHöst, Vinter, TrainerLOGGA INLOGGA IN

logo

Meny

Landsväg, Gravel & CXVectorCreated using Figma

Du glömmer inte första gången du på riktigt fick smaka på riktig fart. Du vet, den där farten som får dig att le med hela ansiktet. Oroa dig inte, det vinnande leendet lär du få med Epic Comp.

En smartare BRAIN

Att blanda effektiviteten från en hardtail med en kapabel heldämpad cykel ger direkt resultat. Epic har alltid definierats av kompromisslöst engagemang för hastighet.

Ja, det och över 100 världscupsvinster och pallplatser också. Sann till sin tradition fortsätter vår senaste Epic med den mest effektiva BRAIN-dämpningen någonsin för att få ut varje millisekund av hastighet.

Nydesignad i nära samspel med ramutvecklingen, är nya BRAIN effektivare än någonsin, tar sig an en ny raceanpassad justering och ger dig en trampplattform så effektiv som du tidigare bara drömt om, samtidigt som den klarar dina stökigaste stigar med glans.

En vinnande ram

Ny design, med fullt fokus på effektiv kraftöverföring och mer självsäker hantering - Epics nya FACT 11m kolfiberram har en 15 procent styvare baktriangel för att till fullo utnyttja BRAIN:s nya raceanpassade trampplattform. Samtidigt minskar vikten tack vare en omstrukturerad kolfiberlayup i framtriangeln. Epics redan skyhöga styvhet-till-viktförhållande har nu blivit ännu högre.

  • Med 100 millimeter briljant effektivitet i BRAIN-kontrollerad slaglängd ökar Epics FACT 11m kolfiberram styvheten i baktriangeln för grym kraftöverföring och introducerar den mest kapabla hanteringen du någonsin upplevt på en Epic, samtidigt som den kapar vikt jämfört med den tidigare generationen.
  • SID SL från RockShox drar nytta av SID:s utveckling på VM-banan, vilket ger en racetestad Rush RL-dämpare med extern låghastighetskompression, lockout och rebound-justeringar.
  • Pigga proppar från SRAM – Level TL-bromsar erbjuder smidig modulering för exakt hastighetskontroll.
  • Specialized aluminiumfälgar som kan köras slanglöst, med 27 millimeter inre bredd tillåter däcken att uppnå sin idealiska profil för optimalt fäste.

Specialized Cykel, Epic Comp, GLOSS MIDNIGHT SHADOW / HARVEST GOLD METALLIC

EPIC - RIDE FASTEST... Ny Ram, Nya hjul, Uppdaterade komponenter och med en helt ny uppdaterad bakdämpare, samma trygga uppbyggnad som i en DH dämpare, fast i ett fullfjädrat lättviktsskal! En "inner-pistong" i stål med dubbla styrningar gör dämparen såpass servicetrygg att man nu bjuder på en friservice inom de två första åren vid behov!! Under tester har man kört 1850 timmar helt utan problem! Ettusenåttahundrafemtiotimmar(!) eller 72 stycken Cape Epic,helt otroligt faktiskt :-) Att dessutom få en helt ny uppdaterad BRAIN med en övergång mellan låst och öppen som knappt känns gör denna bakdämpare och detta chassi till det Specialized EPIC varit sedan premiären, 2001, den absoluta Referenshojen i XC Racing! Lättast - Snabbast - Bäst Kontroll!! Världens Bästa XC Hoj! RIDE FASTEST! Comp modellen är skapt för en perfekt introduktion till XC-världen av cykling och träning-/tävling. Den har samma ramgeometri och teknik som i Pro och S-Works modellerna, men med en konstruktion som gör att du inte behöver tömma hela plånboken. Ready to race...
49 994,00 kr
58 993,00 kr

Personlig service & leverans är viktiga parametrar för oss. Fyll i
dina längdmått och vi kontrollerar storlek på ditt köp. Vill du dessutom att vi gör en virtuell sittinställning? Komplettera med Stor Kartong. Vi byter kostnadsfritt styrstam till rätt längd. Noterar på sadelstolpen var höjden skall vara och flyttar även sadelns position till den rätta för just dig. Vill du hellre "Klicka & Hämta" välj och notera i kassan: Evalds Cyklar i Lidköping eller Evalds/Specialized Concept Store i Göteborg.

Cykeltillbehören! Våra 9 mest sålda tillbehör hittar du HÄR
Service
Alla redskap, fordon, träningskompisar m.m. behöver sin service. Oavsett din egna nivå, nybörjare som proffs så vill just denna fantastiska cykel ha sin regelbundna service, och faktiskt, får den inte den vård den kräver, ja tyvärr då är det inte säkert att några garantier heller gäller om det skulle åberopas. Din blivande träning-/tävlingskompis kräver kärlek. Vi på Evalds är och har varit på tävlingsscenen i mer än 30 år, vi delar gärna med oss av våra Service Tips / HÄR

Ps. Ange gärna din vikt i meddelanderutan (kassan) så ställer vi även in din dämpare
cm
cm
cm

Storlek

Artikelnummer:90323-50

Du har väl Webbonus? Bra priser blir superbra...

5% x-tra rabatt på denna vara =

47 495,00 kr
Bli medlem >

Relaterade produkter

Specialized Cykel, Epic Comp, GLOSS MYSTIC BLUE METALLIC / MORNING MIST
DEAL

Specialized Cykel, Epic Comp, GLOSS MYSTIC BLUE METALLIC / MORNING MIST

49 994,00 kr
58 993,00 kr
Visa

Others also looked at:

Shimano Bromsreglage, XTR M9020
Shimano Bromsreglage, XTR M9020
989,00 kr

Others also bought: