• Om Evalds.seKundtjänstWebbonusMina sidorJetsportsBMX, FIXIE, BANAHÖST - VINTER

logo

Meny

Att serva din gaffel eller bakdämpare är ett måste. Vi rekommenderar att du efter varje tvätt lägger lite "tjock" (wet) kedjeolja på innerben till framgaffeln och på kolven till bakdämparen. Gunga på dämparen och ta bort överflödet av oljan.

Fram som bakdämpare, en större service skall du göra när du kört ca 150 timmar. 
OBS! Har det varit extremt skitigt skall detta göras mycket tidigare, var 50:e timma, vi rekommenderar att du gör det direkt efter det "skitiga" passet.


Specialized jobbar med ett utbytessystem, du beställer en service här av oss. Cyklar vidare på din cykel och efter ca 6-8 arbetsdagar har du den nya bakdämparen och eller/cartridgen (Brain enheten) till din framgaffel hos dig. Cyklar du mycket gör du denna utbytesservice var 150:e timma då viskositeten i oljan är dålig/sliten nog för att en service skall vara ett måste. Räknar du inte dina timmar brukar en utbytesservice om året vara "lagom". Returfraktsedel bifogas, 0 kr i frakt för din retur med andra ord. Om kolven/innerben skulle vara repad på dämparen som returneras så faktureras du med ytterligare 1300 kr. 

Utbytessystemet fungerar bara med "Brainsystem" och inte på cyklar från 2013 och bakåt, Då är det en "vanlig" dämparservice som gäller. Kontakta verkstad på info@evalds.se Gäller det FOX kan du klicka dig in på 'Fox Stötdämparservice' / HÄR.

Känner du dig osäker gör vi självklart bytet åt dig, du väljer i rullistan.


En ny och/eller ny servade bakdämpare kan ibland ge ifrån sig ett gurglande ljud! Inget ovanligt alls. Kommer av att man slår i en viss mängd smörjolja vid montering. Denna smörjolja kan du tömma (kommer finnas kvar olja ändå så det räcker), töm bakdämparen på all luft. Häng dig på sadeln och tryck ut luften i både autosagens ventil (den röda ventilen) och i kompressionens ventil (den svarta). Pumpa upp dämparen, autosaga och gör om proceduren 2-3 gånger. Ut och kör och snart ska du märka att det blev bättre och försvinner. 

Specialized har gjort en servicevideo på bakdämparservicen, gör du den var 50:e timma kommer din bakdämpare alltid kännas som nu :-)

Servicevideo: Bakdämpare EPIC 2018 och nyare...


Service Bakdämpare, Specialized Dämparservice (Öhlins-dämpare)
3 799,00 kr